تکنولوژی پیاده سازی اپلیکیشن های موبایل
مقدمه:
Mobile applicationeیک برنامه کاربردی تلفن همراه ، که معمولاً به عنوان App خوانده می شود ، نوعی نرم افزار کاربردی است که برای اجرای آن بر روی تلفن هوشمند طراحی شده است. برنامه های تلفن همراه غالباً برای ارائه خدمات مشابه به رایانه ها در اختیار کاربران قرار می گیرد.این اپلیکیشن ها بر اساس سیستم عامل تلفن همراه ساخته می شود که امروزه رایج ترین سیستم عامل ها اندروید و ios میباشد.
اندروید:
اندروید سیستم عامل موبایل، ساخت گوگل است که علاوهبر گوشیهای هوشمند در تبلتها،تلویزیونها،ساعتها و بسیاری دستگاههای هوشمند استفاده میشود ،که بیشترین سهم بازار رو نصیب خود کرده.فروشگاه گوگل پلی نیز اپلیکیشن های اندروید را ارائه می کند. و در ایران میتوان بهکافه باراز و ایران اپس اشاره کرد.
IOS:
آیاواس، سیستم عامل کمپانی اپل است که در ابتدا برای آیفون و آیپاد تاچ ارائه شد و در ادامه روی اپل تی وی و آیپد نیز بکار گرفته شد. فروشگاه اپاستور نیز اپلیکیشنهای تحت IOS را ارائه میکنند.
با چه تکنولوژی اپلیکیشن را تولید میکنیم؟
اپلیکیشن های Native
ساخت و توسعه نرمافزارهای Native به این معناست که برای برنامه نویسی و توسعه نرمافزار خود از زبانهای اصلی سیستم عامل استفاده کنید. مثلا برای توسعه نرمافزار اندروید باید از زبان برنامه نویسی Java و برای توسعه نرمافزار آیفون باید از زبان برنامه نویسی Objective-C استفاده کنید. بزرگترین مزیت این حالت بازدهی (performance) بالای نرمافزار است، زمانی که شما برنامه خود را بصورت Native مینویسید کدهای شما به زبان ماشین کامپایل خواهند شد که همین موضوع باعث میشود شما حداکثر بازدهی ممکن از نرمافزار را داشته باشید.
به دلیل این که برای تولید نرم افزا از زبان های اصلی سیستم عامل استفاده شده ،توانایی دسترسی به تمام امکانات تلفن همراه وجود دارد.
توسعه نرمافزارهای Native آسان نیست! چون برای نوشتن هر platform باید بشکل مجزا کد بزنید. با اینکه امروزه منابع زیادی برای یادگیری برنامهنویسی در اینترنت وجود دارند اما باز هم یادگیری برنامهنویسی بصورت Native برای همه قابل فهم و یاد گیری نیست و همین موضوع کمی کار رو سخت میکنه.
پس اگر میخواهید برنامه نویسی Native انجام دهید به خاطر داشته باشید برای هر Platfrom باید زبان برنامهنویسی آن را یاد بگیرید و مجددا کدهای برنامه خود را بنویسید.
راه دیگری هم هست که شما میتوانید کار خود را به برنامه نویسان و شرکت های تولید اپلیکیشن مثل شرکت وی دیجیتال مارکتینگ بسپارید.
اپلیکیشن های Hybrid
اساس اپ هیبریدی یک web app هست اما دارای یک قالب خفیف از اپ Native هست که بهش اجازه میده تا از ویژگی های بخصوصی از پلفترم Native و سخت افزار مویایل استفاده کنه. مثل دوربین،تقویم و… که اپ های وب این دسترسی ها رو ندارند.
تبدیل نرمافزار به Native بدین معنا نیست که کدهای ما Compile شوند بلکه بر اساس پلتفرم مورد نظر، Cordova یک اپلیکیشن Native تولید میشود و در آن یک web view قرار میدهد و کدهای ما را درون آن اجرا میکند.
نرمافزارهای Hybrid توسط HTML و CSS و JavaScript توسعه داده میشوند و سپس توسط نرمافزارهای مانند Cordova به نرمافزار Native تبدیل میشوند
این اپلیکیشنها عملکرد کراس پلتفرم را ارائه میدهند و مانند اپلیکیشنهای وب، برای یک پلتفرم یا دستگاه خاص ساخته نمیشوند.
Native یا Hybrid
یکی از مهمترین مراحل تولید اپلیکیشن انتخاب بین توسعه برنامههای hybrid و native است. هر کدام از این دو رویکرد برای توسعه برنامه موبایل دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، که به برخی از آنها میپردازیم.
هزینه مهمترین عاملیست که هنگام توسعهی اپلیکیشن خود باید مدنظر قرار دهید. در این مورد، رویکرد hybrid، مزایای بیشتری دارد. از آنجا که میتوان برنامههای ترکیبی را با استفاده از یک کد پایه، برای هر پلتفرمی نوشت، ساخت آنها بسیار ارزانتر از برنامههای اختصاصی خواهد بود.
بسیاری از برنامهها وجود دارند که برای اجرای عالی تقریباً در تمام دستگاههای تلفن همراه، به بهینه سازی (تنظیمات دستی) زیادی احتیاج ندارند و چنین برنامههایی میتوانند از رویکرد hybrid، بیشترین بهره را داشته باشند.
با این وجود، زمانیکه بحث کارایی به میان میآید، برنامههای اختصاصی برنده میشوند، به همین دلیل است که نمیتوان بازیهای زیادی را که مبتی بر رویکرد hybrid باشند را پیدا کرد.
امروزه کاربران انتظارات بسیار زیادی از برنامه های تلفن همراه دارند. کاربران برنامه تلفن همراه انتظار دارند برنامه های تلفن همراه سریعتر از وب سایت های تلفن همراه بارگیری شوند. به طور متوسط، صاحبان گوشی های هوشمند انتظار دارند که برنامه ها در دو ثانیه بارگذاری شوند، این چیزی است که اغلب برای دستیابی به آن نیاز به بروز رسانی های منظم و رفع سریع اشکالات است.
توسعه اپلیکیشن های Native به این معنی است که پایگاههای کد متعددی برای نگهداری حداقل یکی برای اندروید و یکی برای iOS وجود دارد. از آنجایی که توسعه دهندگان اندروید به طور معمول به توسعه iOS مسلط نیستند و بالعکس، شما که تصمیم می گیرید یک برنامه بومی را توسعه دهید، باید حداقل تعداد توسعه دهندگان اپلیکیشن خود را دو برابر کنید.این، باز هم برتری اپلیکیشن های هیبریدی را می رساند.
در این میان کسب و کارهای بزرگ جالب است بدانید که فیسبوک و لینکداین هر دو از اپلیکیشن های هیبریدی برای خود استفاده کرده اند.
PWA(Progressive Web Apps) وب اپلیکیشن پیش رونده
وباپلیکیشنهای پیش رونده (Progressive Web Apps) یا به اختصار PWA میتوانند تحول بزرگ بعدی در حوزهی اپلیکیشنهای موبایل محسوب شوند. این فناوری که ابتدا در سال ۲۰۱۵ و توسط گوگل معرفی شد، به علت آسودگی نسبی توسعه و در اختیار قرار دادن یک تجربهی کاربری آنی برای کاربران توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.
وب اپلیکیشنهای پیش رونده از جدیدترین فناوریها در ترکیب اپلیکیشنهای موبایل و وبسایتها بهره میگیرند.
یک وب اپلیکیشن پیش رونده در واقع وبسایتی است که از فناوریهای مدرن وب استفاده میکند؛
اما ظاهر و کارکرد آن همانند یک اپلیکیشن معمولی است. پیشرفتهای اخیر در مرورگرها، سرویس ورکرها، کشها و رابطهای برنامهنویسی نرمافزار (API)، توسعهدهندگان وب را قادر کرده تا وب اپلیکیشنهایی با قابلیت افزودن به صفحهی خانگی سیستمعامل با امکان ارسال اعلان از سمت سرور و حتی عملکرد آفلاین توسعه دهند. در ادامه به مقایسه pwa با اپلیکیشن های Nativeمیپردازیم
وب اپلیکیشن پیش رونده (PWA) با چه تکنولوژی پیاده سازی میشود؟
PWA همان طور که گفته شد نوعی وبسایت میباشد ،پس صدق می کند که با زبان های برنامه نویسی تحت وب پیاده سازی شود.برای پیاده سازی PWA میتوان از Html,Css و javascript به صورت پیاده سازی کرد. فریم ورک های جاوا اسکریپت اعم از react js ،vue js و.. این تکنولوژی را ساپورت میکنند.
تفاوت اپلیکیشن های پیش رونده (PWA) و اپلیکیشن های Native چیست ؟
شما برای ساخت برنامه خود باید بین اپلیکیشن های موبایلی نیتیو یا اپلیکیشن های پیش رونده ی تحت وب (PWA) یکی را انتخاب کنند.
یکی از منافع PWA اینست که در مقایسه با اپ های نیتیو، برای انتشار و دیگر امور به زمان کمتری نیاز دارند.
و برای هر تغیر لازم نیست که ورژن جدید بدهید و در این آپدیت ها مشتریان خود را از دست بدهید .با PWA میتوانید بدون انتشار اپلیکیشن بروزرسانی شده ، تغیرات خود را اعمال کنید.
هنگامی که شما میخواهید یک اپ بومی را منتشر کنید باید به مبحث بهینه سازی اپ استور توجه داشته باشید. این فرایند که شامل جستجوی کلیدواژه، نوشتن توضیحات، تهیه اسکرین شاتهای تاثیرگذار و … است، نیاز به صرف وقت و انرژی دارد که همه ی اینها برای تبدیل بازدیدکننده به کاربر ضروری است.
البته بهینه سازی PWA هم مستلزم انجام بعضی کارهاست (برای مثال بهینه سازی سئو). اما این کارها را حتی بعد از نشر محصول هم می توان انجام داد و در بیشتر موارد اثری روی انتشار آن ندارد، و یا شما میتوانید با اسفاده از گوگل ادورز و با پرداخت هزینه ای ، سایت و اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید و با یک تیر دو نشان بزنید.
این پست مورد علاقه شما بود؟
برای امتیاز دادن انتخاب کنید
میانگین امتیاز / 5. امتیاز دهندگان:
تاریخ دقیق:
2020-09-15 12:34:43
لینک مرجع:
https://vdigimarketing.com/mobile-application-implementation-technology/