تیپ شخصیتی مدیر، تکنسین و کارآفرین

تیپ شخصیتی مدیر، تکنسین و کارآفرین

حقیقت این است که همه ما ویژگی های این سه تیپ شخصیتی را در خودمان داریم و اگر آنها بطور مساوی با هم تعادل داشته باشند، می توانیم بگوییم آن شخص یک فرد فوق العاده و توانا است.کارآفرین می تواند به بخش های جدیدی از نوآوری قدم بگذارد. مدیر می تواند پایه های کارهایی که انجام می شود را محکم تر کند و تکنسین می تواند کار تکنیکی انجام دهد.

هر یک از این افراد می تواند نسبت به بهترین عملکردی که دارد، و اینکه تمامی امور را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد، احساس رضایت کند. طبق تجربه ما تنها تعداد کمی از افراد شاغل این تعادل را در خودشان دارند، در عوض،صاحبان کسب و کارهای کوچک و معمولی تنها ده درصد کارآفرین، 20درصد مدیر و 70درصد تکنسین هستند. تیپ شخصیتی تکنسین دوست دارد به تنهایی و بدون حضور افراد دیگر کار کند اما این موضوع برای کسب و کار یک فاجعه است، زیرا فرد نامناسبی در راس کار است و مسئولیت کارها را بر عهده گرفته است.

یک بخش مهم از ایجاد یک کسب و کار کارآمد، نظم دهی خود و دستیابی به یک تعادل پویاتر می باشد. شما باید آگاه باشید و مشخص کنید که قرار است بیشتر اوقات نقش کدامیک از این سه تیپ شخصیتی را بازی کنید، به همین منظور باید درک کافی از ویژگی های هر یک از این افراد داشته باشید. در اینجا چند ابزار وجود دارد که به شما در این مسیر کمک می کند. از خودتان بپرسید که «من در حال حاضر در حال ایفای کدام یک از این نقش ها هستم؟» کسب و کار شما به تیپ شخصیتی شما بستگی دارد. البته که شما می توانید با تحقیق و مطالعه و طرح پرسش هایی تیپ شخصیتی خودتان را بیابید اما در صورت بهره گیری از یک بیزینس کوچ حرفه ای به عنوان یک صاحب کسب و کار با اقدامات و پرسش های مناسب بیزینس کوچ شما می توانید هر یک از این ویژگی ها را در خود تقویت کنید.

ویژگی هر یک از تیپ های شخصیتی

هر کدام از تیپ های شخصیتی ویژگی های خاص خودشان را دارند که بیانگر رفتار آن ها در شرایط متفاوت می باشد. شناختن این ویژگی ها به شما در تعیین مسیرتان در کسب و کار بسیار کمک خواهد کرد.

تیپ شخصیتی کارآفرین

کارآفرین در آینده زندگی می کند. او برای اموری که توسط مدیر طراحی و توسط تکنسین انجام شده، رویا پردازی می کند و آنها را تعریف می کند. در واقع زمانی که کارآفرین چشم انداز خود را مشخص و آن را با مدیر مطرح کرد، وظیفه خود را انجام داده است. آنها حتی از یک خودکار هم استفاده نمی کنند. یعنی از اتاق خود خارج می شوند و اهدافشان را با مدیران در میان می گذارند و به مدیران می گویند این اهداف را دنبال کنند، مدیران هم از همانجا نسبت به این اهداف و چشم انداز آگاهی پیدا می کنند. پس تا حالا وظیفه یک کارآفرین یعنی تکمیل یک رویا و سپس تعریف و در میان گذاشتن نتایج آن . اما از آنجا که کارآفرین در آینده زندگی می کند، رویایش هیچگاه محقق نمی شود و این رویا فقط در ذهن او میماند.

تیپ شخصیتی کار آفرین

تیپ شخصیتی مدیر

زمانی که تکنسین کار را انجام می دهد، ویژگی مدیریتی درون ما، آن کار را طراحی می کند. مدیر تمایل دارد دستور بدهد و کنترل کند. وظیفه آنها، ساماندهی اموری است که قرار است انجام شود، همچنین سیستم های قابل پیگیری راه اندازی می کنند تا مطمئن شوند کار مد نظر انجام شده است. مدیران معمولا خودشان کارها را انجام نمی دهند و از سایر کارمندان برای دستیابی به اهداف مدنظر حمایت می کنند. زمانی که مدیران به تکنسین ها یک برنامه کاری ارائه دهند که طبق آن امور انجام شود، استانداردهایی برای تکنسین ها تعیین کنند و جدول زمانی و روشی برای پیگیری و بررسی عملکرد تکنسین ها ایجاد کنند ، وظیفه شان را انجام داده اند. اتمام کارها و انجام وظایف در رابطه با مدیر یعنی امور طبق برنامه ریزی انجام شود و کاری بیشتری از این نیست، البته مدیران فهمیده اند که ممکن است هر از چندگاهی وظایف آنها بیشتر از این شود.

تیپ شخصیتی تکنسین

ویژگی تکنسینی درونِ ما، دوست دارد کارها را به اتمام برساند. آنها دوست دارند همه چیز را متوقف کنند. انجام کار برای آنها یعنی آنها پس از انجام یک کار دوباره به سمت آن بر نمی گردند چرا که آن کار به اتمام رسیده و انجام شده است. اگر می خواهید یک تکنسین را به چالش بکشید ، به آنها بگویید: سیستم هیچگاه بهترین عملکرد را نخواهد داشت، و درباره  جنبه توسعه ی مداوم با آنها صحبت کنید، این مطالب با طرز تفکر تکنسینی، متضاد هستند. در حقیقت،گاهی اوقات اگر تکنسین بداند که نمی تواند در شروع کار بهترین عملکرد را داشته باشد، از انجام تمام کارها خودداری می کنند. همانطور که می توانید تصور کنید، افرادی که سالها تحت آموزش های تخصصی بوده اند، مانند مهندسین و پزشکان ، ترجیح می دهند بهترین عملکرد تکنسینی درونی شان را بکار بگیرند.

بعلاوه، تکنسین ها دوست ندارند در یک زمان چندین فعالیت را باهم انجام دهد، مگر در صورتی که احساس کنند بهره وری بیشتری خواهند داشت و پرمشغله تر خواهند بود. در رابطه با تکنسین ، فکر کردن درباره ی کار، به معنی انجام کار نیست و آنها باید کار را انجام دهند؛ کارآفرین همیشه جدیدترین و بروزترین ایده ها را برای کاری که تکنسین انجام خواهد داد به او ارائه می کند و مدیر همیشه به دنبال ساماندهی اموری است که تکنسین قصد دارد آنها را انجام دهد، و این کار را قبل از شروع فعالیت تکنسین انجام می دهد. تکنسین صدایی در درون شما است که می گوید: «گاهی که ممکن است ساماندهی کار طول بکشد ، ما می توانیم نیمی از کار را به اتمام برسانیم». گاهی حق با تکنسین است اما شما هیچگاه نباید اجازه تصمیم گیری به آنها بدهید.

وظایف هر یک از تیپ ها

هر یک از تیپ های شخصیتی دارای وظایف منحصر به خودشان می باشند که زمینه شغلی آن ها را در هر کسب و کار مشخص می کند. در ادامه به وظایف هر یک از این گروه ها می پردازیم.

کار آفرین

وظایف کارآفرینی شامل ایجاد چشم اندازی برای کسب و کار، ایجاد سیاست های کاری، تنظیم قوانینی برای مدیریت کسب و کار و ارتقاء استراتژی هایی که کسب و کار را شکل می دهند (برای مثال:استراتژی کلی، استراتژی سازمانی، استراتژی بازاریابی، استراتژی مالی، استراتژی تولید، استراتژی موقعیت گذاری و استراتژی توسعه ی سیستم ها)، می باشد.

مدیر

وظایف مدیریتی یعنی فراهم کردن امکانات و بهبود عملکرد سایر کارمندان. مدیریت یک کار غیر مستقیم است و شامل اموری مانند توسعه سیستم ها، برنامه ریزی، ساماندهی، سرپرستی، آموزش، تنظیم اهداف و استانداردها، بودجه بندی و تمامی امور مربوط به آن، نظم دهی و کنترل عملکرد سایر کارمندان ، نصب و توسعه سیستم هایی که توسط کارکنان مورد استفاده قرار می گیرد، می باشد.

تکنسین

وظایف تکنسین، مربوط به امور مستقیم و واقعی تولید و تحویل خدمات و محصولات شرکت و یا انجام نقش حمایتی یا مدیریتی کسب و کار، می باشد. همچنین فعالیت هایی مانند ایجاد پروپوزال برای مشتری های جدید، حسابداری، تعمیر دستگاه ها، پرداخت موارد قابل پرداخت، دریافت دریافتی ها، نوشتن رونوشت تبلیغاتی و بررسی شکایات مشتریان ، جزء وظایف تکنسینی می باشد. انجام امور و اجرای سیستم های کاری،یک کار تکنیکی می باشد.

شکل دهی کسب و کار یعنی کارآفرینی، انجام امور یعنی تکنسینی و نقش مدیریتی واسطه و پلی بین دو نقش کارآفرینی و تکنسینی می باشد. هر شخصی در کسب و کار می تواند هر نوع کاری را انجام دهد، اما در کسب و کاری که به خوبی پیش برده شود، هر چقدر شما در ساماندهی تواناتر باشید، در واقع بیشتر باید نقش کارآفرینی را انجام دهید و هرچقدر در ساماندهی امور توانایی کمتری داشته باشید، باید بیشتر امور تکنیکی (تکنسینی) را انجام دهید. حال همه چیز به شما بر می گردد تا در خودتان هر یک از این ویژگی ها را بیابید و یا تقویت کنید. می خواهید کدام وظایف را بر عهده بگیرید؟ هر آنچه نیاز دارید در خود شماست. با ما همراه باشید.

تاریخ دقیق:

2020-10-17 22:46:47

لینک مرجع:

https://iranbusinesscoach.com/manager-technician-entrepreneur/

اشتراک گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *